Nieuwsbrief 21, 14 juli 2017

Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hopen dat de nieuwsbrieven aan uw verwachtingen hebben voldaan. We staan altijd open voor ideeën, suggesties en feedback.

De verschijningsfrequentie is eenmaal per twee weken. We willen dat in het nieuwe schooljaar ook zo houden.

Wij wensen alle ouders/verzorgers en kinderen van school een hele fijne zomervakantie toe en we hopen dat we iedereen, na de vakantie, weer in goede gezondheid kunnen begroeten!

Team

• We hebben deze week afscheid genomen van juf Naära in verband met haar vertrek naar de Prins Willem van Oranjeschool. Juf Naära was een soort ‘vliegende keep’ bij ons op school. Zeker geen gemakkelijke klus, zeker als je bedenkt dat ze ook nog eens op twee scholen werkte. We willen de juf heel hartelijk danken voor haar werk in het afgelopen schooljaar en we wensen haar succes en veel plezier op haar nieuwe school, met een eigen klas.
  • De plek van juf Naära wordt na de zomervakantie ingenomen door juf Sarina Salomé. Zij staat op maandag (hele dag) en vrijdagochtend in groep 3/4a en op woensdag in groep 4b/5. We heten Sarina van harte welkom op de Hille en wensen haar veel succes bij haar taken op school.
  • Toen we de groepsverdeling voor volgend schooljaar bekend maakten, was het nog niet duidelijk wie op de woensdagen meester Peter in groep 8 zou vervangen. Inmiddels is die duidelijkheid er wel. Juf Manouk Maas zal elke woensdag voor groep 8 staan. De ouders van groep 8 volgend schooljaar zijn hierover al eerder geïnformeerd. Ook juf Manouk heten we van harte welkom op de Hille en ook haar wensen we voor het nieuwe schooljaar succes toe!

Kennismaken 1:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sarina Salomé. Ik ben 28 jaar en ik woon in Biervliet.Komend schooljaar zal ik lesgeven aan groep 3/4 en groep 4/5 en zal aanwezig zijn op maandag, woensdag en vrijdag ochtend. Ik ben nu ruim vier jaar werkzaam als invaller bij de stichting Probaz en ben dan ook heel blij met een vaste jaar aanstelling.
Naast mijn passie voor het onderwijs, liggen mijn persoonlijke interesses bij lezen, reizen, koken en gezellig samen zijn met familie en vrienden.
Ik kijk uit naar een fijn en goed nieuw schooljaar!

Groetjes juf Sarina

Stand van zaken fusietraject

In de vorige Nieuwsbrief hebben wij u laten weten wie het fusietraject zal gaan begeleiden: dhr. Jan Ennik.

Afgelopen woensdag heeft hij kennis gemaakt met de MR’en en de directies van de drie scholen (de Hille, de Geule, de Meerpaal).Na de zomervakantie zal hij zich presenteren aan u, als ouders/verzorgers van school. U hoort na de zomervakantie op welke manier dit gedaan zal worden.

Kennismaking 2

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Mijn naam is Manouk Maas, 26 jaar en ik woon samen met mijn vriend in IJzendijke. Tot op heden werkte ik op een basisschool in Breda, maar gezien de lange reisafstand ben ik dichter bij huis gaan solliciteren. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik volgend schooljaar aan de slag kan binnen ProBaz. Ik zal de woensdagen les gaan geven in groep 8 op de Hille; meester Peter heeft dan ouderschapsverlof. Ik kijk ernaar uit. Schroom niet om binnen te lopen als u vragen heeft.
Groetjes, Manouk

Afscheid groep 8

Afgelopen dinsdagavond hebben we officieel afscheid genomen van de kinderen van groep 8. Afgelopen woensdag hebben ze afscheid genomen van de kinderen uit de andere groepen en hebben wij ze uitgezwaaid.

We kunnen terugzien op een fantastische musical! Natuurlijk weer geschreven door Johan Dobbelaar. De tekst van de muziek is geschreven door onze eigen juf Eva. Het mooie van deze musical was dat de meeste juffen en meester Peter ook een rol hadden. Erg leuk om dat samenspel te zien.

We wensen Fleur, Ischa, Pim, Tygo, Delano, Jaimey, Sophie, Jens, Xander, Kübra, Alysha en Tobias alle goeds toe op hun nieuwe school!

Inloopochtend

Enkele keren per jaar organiseren we een ‘inloopochtend’ voor de ouders. U kunt dan voor schooltijd even in de klas van uw zoon/dochter kijken. Dit geldt voor alle groepen. In het verleden startten we om 08.15 uur, maar in de praktijk bleek dit te kort te zijn. Daarom hebben we de aanvangstijd vervroegd naar 08.00 uur, zodat u wat meer tijd heeft om te komen kijken. Wij starten om 08.30 uur met de lessen, dus is het dan wel de bedoeling dat u dan het lokaal verlaten heeft.

Herhaling: TSO (= overblijven)

Vanuit de TSO de volgende aandachtspunten:

• Indien de ‘overblijfdagen’ van uw zoon/dochter volgend schooljaar wijzigen, wilt u dit dan doorgeven aan de TSO-medewerksters? Zij gaan ervan uit dat, indien zij geen bericht van u ontvangen, de dagen niet wijzigen.
  • Als uw zoon/dochter om wat voor een reden dan ook een keer niet overblijft, terwijl het die dag wel de bedoeling was, wilt u uw zoon/dochter dan afmelden? Dit voorkomt onnodig gezoek en gebel.

Waterbaan

Alhoewel we afgelopen woensdagochtend een ‘waterbaan’ in een paar lokalen hadden (lekkage vanwege de enorme regenbuiten), hadden we afgelopen maandag een echte waterbaan. Nog net op tijd, met het lekkere weer. De kinderen hebben ervan genoten. OR, bedankt!

GMR

Enige tijd geleden is er door de GMR gemeld dat er een vacature in de oudergeleding van de GMR ontstaat. Deze vacature is met ingang van het nieuwe schooljaar gelukkig ingevuld in de persoon van Anniek van Meir, ouder van cbs De Parel.

PZC

Toen de school vanmiddag om 12.00 uur uitging en de zomervakantie officieel begon, werden we opgewacht door de PZC. U kunt het terugzien via: https://www.facebook.com/De.PZC/videos/764813993689791/

17   juli – 25 augustus

28   augustus

Eerste   schooldag schooljaar 2017 – 2018

29   augustus

Promoshow   ‘Madscience’; alle groepen

30   augustus

Hoofdluiscontrole

Inloopochtend   groep 1 – 8; 08.00 – 08.30 uur

Team Cbs de Hille

Wij wensen iedereen een hele fijne en goede zomervakantie toe!!!