Nieuwsbrief 11, 23 februari 2018

Hierbij treft u de Nieuwsbrief aan. Mocht u naar aanleiding van het lezen hiervan vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen wij die graag.

Team

In de vorige Nieuwsbrief hebben wij u verteld over de gezondheidssituatie van meester Peter.

Gelukkig gaat het weer goed met hem. In de afgelopen weken heeft hij bijna dagelijks voor de klas gestaan.

Nieuws voorgenomen fusie

Op dit moment kunnen we u het volgende melden:

• Het fusierapport is bijna klaar, waarna het aan de algemeen directeur van ProBaz (dhr. Hamelink) en aan de bestuurder van Perspecto (dhr. Van Alphen) aangeboden zal worden. Daarna gaat het naar de MR’en van de drie scholen.
  • Volgende week komen de drie schoolteams bij elkaar en wordt er verder met elkaar kennisgemaakt en wordt iedereen bijgepraat over de stand van zaken.
  • Ook u, als ouders/verzorgers, zult op niet al te lange termijn bijgepraat worden. Een datum hiervoor is nog niet bekend.

Bingo

Op woensdagmiddag 7 februari jl. werd de traditionele BINGO op school gehouden. Ongeveer 60 deelnemers (kinderen, ouders, leerkrachten) streden om de prijzen. Hierbij een kleine impressie:

Stagiaires

Kortgeleden zijn er twee stagiaires begonnen aan hun stage. Het zijn twee meiden, die de CIOS-opleiding in Goes volgen. Zij zijn iedere woensdagochtend bij ons op school en assisteren dan bij de gymlessen. Hieronder stellen zij zichzelf aan u voor:

Marie Vereecken

Mijn naam is Marie Vereecken. Ik ben 16 jaar oud en woon in het plaatsje Clinge. Mijn grootste hobby is hockeyen, ik

doe dit al 12 jaar. Vorig schooljaar ben ik geslaagd van het Reynaert College in Hulst. Ik heb daar mijn kader diploma

behaald. Nu zit ik in mijn eerste jaar van het Cios niveau 4, dat is een sportopleiding in Goes. Dit jaar moeten we stage-

lopen bij een school. Iedere woensdag help ik bij de gymlessen van de klassen die gymles hebben. Ik vind het erg leuk

om hierbij te assisteren, want na mijn opleiding wil ik verder gaan studeren voor gymdocent. Het liefst wil ik gymles gaan

geven aan probleemkinderen of kinderen met een beperking. Verder kijk ik nog uit naar de periode dat ik hier stage ga lopen, ik ga er een leuke en leerzame tijd van maken!

Demi Roose

Mijn naam is Demi Roose en ik ben 16 jaar. Ik woon in Philippine en voetbal al 11 jaar. Verder ga ik graag wielrennen of hardlopen. Voordat ik op het Cios begon zat ik op het Zeldenrust in Terneuzen, hier heb ik mijn Mavo diploma gehaald. Op het moment doe ik niveau 4 op het Cios maar volgend jaar wil ik graag MBO+ gaan doen. Dit is een niveau 4 opleiding maar dan in een versneld traject (in 3 jaar i.p.v. 4 jaar). Na deze opleiding wil ik de opleiding HBO fysiotherapeut gaan doen. Samen met Marie kom ik elke woensdag helpen met de gymlessen.Ook ik heb veel zin om deze stage te lopen en mijzelf verder te ontwikkelen in het geven van les aan kinderen!

Zomerschool

Ook deze zomer wordt er weer een ‘zomerschool’ georganiseer. Dit keer van 12 juli t/m            3 augustus 2018. Deze is bedoeld voor kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 van alle scholen van ProBaz en Perspecto in de gemeente Terneuzen. De zomerschool wordt gehouden in het gebouw van de Kameleon, Leliestraat 26 in Terneuzen.

Heeft u hierover vragen of wilt u verdere informatie, stuurt u dan een mail naar mevr. Addy Rouw: zomerschool@probaz.nl

‘Winterspelen’ in groep 4b/5

Afgelopen woensdagochtend hebben de kinderen van groep 4b/5 o.l.v. juf Sarina hun eigen ‘Winterspelen’ gehad. Net als bij de Olympische Winterspelen is hierbij ‘meedoen’ belangrijker dan ‘winnen’. Zie hieronder de foto’s.

Paasactie OR

Vandaag hebben alle kinderen een brief en een bestellijst meegekregen i.v.m. de paasactie, georganiseerd door de OR. Bij deze Nieuwsbrief treft u de brief en de bestellijst ook aan. Deze kunt u eventueel uitprinten en gebruiken.

Start   paasactie OR

Juf   Eva viert haar verjaardag in de klas

Kijkochtend   groepen 1 – 8

MR   – vergadering