Nieuwsbrief 17, 19 mei 2017

Hierbij treft u de Nieuwsbrief aan. We zitten inmiddels in de laatste periode voor de zomervakantie. Een periode in het schooljaar, waarin de nodige activiteiten plaatsvinden, maar waarbij we ons ook langzamerhand aan het voorbereiden zijn op het nieuwe schooljaar.

Zodra we daarover informatie kunnen geven, zullen we dat ook doen.

Kamp groep 8

Vanmiddag zijn de kinderen van groep 8 teruggekeerd van kamp. Bruinverbrand, vermoeid, maar met een goed gevoel kijken we terug op dit kamp. Hieronder treft u een aantal foto’s aan.
We zijn blij en dankbaar dat iedereen weer veilig thuis is gekomen.  De kinderen van groep 8 kunnen zich nu focussen op de afscheidsmusical. Daarnaast willen we iedereen bedanken, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het welslagen van dit kamp (begeleiding, schoonmaak, catering, enz).

Geen sportdag op 23 mei a.s.

Op de schoolkalender staat dat we op 23 mei a.s. een sportdag hebben.
Deze gaat dit jaar niet door, omdat we hebben gekozen voor een combinatie met de Koningsspelen. We hebben dit al eerder vermeld in onze Nieuwsbrief van 17 maart jl. en vorige week vrijdag per mail.
De leerlingen van de bovenbouw hebben op 21 april jl. hun sportdag gehad bij de atletiekbaan,
de leerlingen van de onderbouw hebben die ochtend een spelochtend gehad op het schoolplein.

‘Wennen’ in groep 3

Vorige week zijn de kinderen van groep 2 alvast een keer wezen ‘wennen’ in groep 3. Doel was om een beetje te proeven hoe het er in die groep aan toe gaat. Het is de bedoeling dat dit de komende weken nog een paar keer gedaan zal worden.

A4D

Van 29 mei – 1 juni wordt de avondvierdaagse gehouden. Let u op het volgende:

• Woensdag ontvangen de kinderen, die zich via school hebben ingeschreven voor de A4D, een informatiebrief en een bonnetje voor een traktatie.
  • De traktatie ontvangen de kinderen op donderdag 1 juni van de OR.
  • Deze traktatie is alleen voor de kinderen die op school zitten (dus niet voor broertjes / zusjes, die niet op de Hille zitten).
  • Op de andere avonden wordt er geen traktatie door de OR gegeven.

Geschiedenisles groep 7

Bij het vak geschiedenis ging het over de hippietijd . . . een prima reden om jezelf om te toveren tot een onvervalste hippie . . .

Rabobank BankBattle

Sinds 2005 houden de lokale Rabobanken speciaal voor scholieren van groep 7 en 8 van de bovenbouw van het basisonderwijs een wedstrijd: de Rabobank BankBattle. Dit is een quiz via het internet waarin de scholieren van honderden basisscholen in Nederland een strijd met elkaar aangaan. Ze krijgen diverse vragen en opdrachten voorgelegd. De uiteindelijke bedoeling is om zo snel mogelijk de code van de digitale kluis te kraken.

Terwijl de kinderen van groep 8 op schoolkamp waren, hebben de kinderen van groep 7 zich, onder leiding van juf Naära, zich gestort op de BankBattle.

Als je dit allemaal leest en ziet, dan is het toch eigenlijk heel erg leuk om op de basisschool te zitten?

25   en 26 mei

Vrij   i.v.m. Hemelvaartsdag